tisdag 21 februari 2012

Multifunktionell väska av gamla tröjor

Så var ytterligare ett test med vad man kan göra av t-shirtremsor klart! En väska.


Precis som med korgen gick det åt sju tröjor, starka händer och en stark vilja. Det är ganska jobbigt att virka, så man får ta en bit i taget. Det tuffa mönstret kom sig av att en av tröjorna var svart på framsidan och gråblå på baksidan. Annars är det inget svårt mönster.
Lägg upp en luftmaskekedja, så lång som du vill att botten ska vara bred. Virka två fasta maskor i andra maskan från nålen och virka till du kommer till änden/början av kedjan. Då virkar du fyra fasta maskor i den änden. Fortsätt att öka fyra maskor i kanterna tills du har botten så stor som du vill ha den. Sen är det bara att virka runt, runt, runt... Näst sista varvet, när du nått önskad höjd, gör du handtag på lämpligt ställe.  Virka två fasta maskor i samma maska, virka femton luftmaskor, hoppa över sju fasta maskor och virka två fasta maskor i den åttonde. Gör likadant på motsatt sida. Sista varvet gör du femton fasta maskor runt luftmaskekedjan för att få ett starkt handtag. Inte så svårt, eller hur?

Väskan passade precis till min bärbara dator, 38x26 cm.


Men den funkar säkert till picnic eller pärmar också.

Det finns säkert massor av saker man kan göra med sådana här remsor... grytunderlägg, mattor, stolsdynor... ja, vad som helst. Jag lovar att det inte är det sista ni sett av mina remsor. Har en hel fötölj i TV-rummet med oklippta tröjor ^^.

Ha det gott! Nu drar vi till skogs ett par dar!

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar