lördag 31 mars 2012

Lite nytt, gammalt och återanvänt

Den här dagen blev inte alls som jag tänkt mig...
Jag hade tänkt putsa fönster, men snön började vräka ner och vinden tog i. Eftersom det aldrig snöar uppifrån på den här ön utan mer rakt från sidan så gav jag upp det projektet ganska snabbt. (Det var inte så svårt att övertala mig själv ^^)
Nej, istället blev det surdegsbak och pyssel och igångsättande av Det Stora Projektet här hemma. Mer om det sen.

Jag måste först erkänna en sak... jag har köpt nya garnnystan. Ja, jag vet. Jag skulle inte göra det innan lagret hade minskat lite, men sprang på några billiga bomullsgarner på Netto i vårliga färger och kunde inte låta bli.
Perfekta garner till mitt påskpyssel. Det melerade lite tunnare garnet har jag tänkt spara till ett par pulsvärmare eller nåt. Vi får se vad det blir, men det passade in så fint i min vårpysselkorg^^.
Förra veckan var jag på Det Stora Möbelvaruhuset för att inhandla en stekpanna. Som vanligt hade jag några andra saker i kassen med mig hem. Bland annat den här högen med färdigskurna kvadratiska stuvbitar i olika mönster.
Jag ser en massa roliga projekt framför mig. 50 stycken lappar borde räcka till en hel del roliga grejer. Ångrar att jag inte köpte två buntar.
Eftersom snön och blåsten inte gav med sig sorterade jag lite i mina nystan och snurrade upp små snufsar till runda nystan. De passar precis i en gammal äggbricka. Perfekt så här i påsktider och den sträva ytan gör att de ligger still och inte snurrar upp sig igen.

Och så var det Det Stora Projektet... Två rum på övervåningen ska bli ett större rum till A. Idag har vi tömt det ena. Vi trodde inte att det var så mycket grejer där inne... men, det var det. Nu är det tomt i alla fall. Nu återstår bara det andra rummet. Och det tömmer man inte i första taget och det tillhör dessutom någon ^^. Sen är tanken att jag ska få ett alldeles eget pysselrum. Det låter som en dröm.

Nä, nu ska jag virka färdigt min hjärtekatt. Hon blir nästan som en tiger och jag tror hon heter Mia.

Petronella

1 kommentar:

  1. Jättefina garner i härliga färger! Garn kan man inte få för mycket av... Precis som med vackra band (i mitt fall). :-)

    SvaraRadera