torsdag 9 augusti 2012

Utvecklat

Ibland får man en sån där bra kartong som man bara inte kan göra sig av med. En sån där stadig och bra. Men man vill ju inte ha den trista utsidan. Då får man helt sonika veckla ut kartongen och klä den med något nytt fint papper innan man vecklar ihop den igen.

Den här kartongen blev en alldeles utmärkt låda till mina t-shirtnystan. Med gott om plats för fler nystan.


Det är med lådor som med oss människor. Ibland måste man blotta sig, våga lämna ut sig, för att åter kunna resa sig (veckla in sig igen) och fylla på med nya influenser och lärdomar. Huvudsaken är att man öppnar sig för människor man litar på. Eller Gud. Eller vad eller vem man nu tror på. En del mediterar och det kan väl vara ett sätt att tömma sig på gamla energier och få nya. Bön funkar också, man behöver inte alltid önska sig saker eller be om något särskilt. Ofta behöver man bara lätta sitt hjärta, och när man har gjort det brukar det komma nya idéer eller tankar. Även om man ibland vecklar ut sig och fyller sin låda med nytt innehåll är det ju fortfarande samma låda...

Lite samma sak är det med den här stolen. Den har fått ny färg och en ny klädsel på sitsen. Tyget (ca 2 m) köpte jag på Röda korsets Kupan för 20 kronor. Ett jättefint lite grövre bomullstyg.


Nu har stolen fått nytt liv i vårt nya sovrum. Det är fortfarande samma stol med märken från pojkarnas framfart när de var små. De märkena ville jag inte spackla över, det ska väl synas att den har varit med ett tag. Precis som med rynkor i en människas ansikte. Ta inte bort dem, snälla! Det ska väl synas att man har varit med ett tag. Man är ju fortfarande samma person. Eller hur?

Kram Petronella

1 kommentar:

  1. Va härligt att en enkel kartong kan väcka sådan tankar! Den blev väldigt fin, mycket smart att återanvända!

    SvaraRadera