söndag 11 november 2012

Virkad vintage och väntad advent

Jag älskar boken "Stickat och virkat - vintage på svenska" av Birgitta Forslund och Åsa Dahlgren. Det ger mig så mycket inspiration och glädje bara genom att bläddra i den och titta på de underbara bilderna. Vad sägs om bikinin Rosemarie eller slipovern Ingmar?


Nu har jag i alla fall gett mig i kast med Sporttröjan Lotta. Jag följer inte mönstret till punkt och pricka utan har tänkt göra den lite mindre sportig och har valt att inte göra slalommönster utan sick-sack-mönster istället.

Det blir mitt sätt att göra en trendig missoni-mönstrad tröja av restgarner ^^. För jag behöver verkligen minska på mitt garnlager. Basen blir grön, so far, men man vet aldrig hur det slutar. Det vet man aldrig med restgarnsprojekt.
Den här typen av "mormors-virkning" är så härlig för den är så befriad från åtgärdsprogram och omdömen och skriftliga individuella utvecklingsplaner. Man bara virkar. Dessutom blir nacken och axlarna glada när man inte bara stickar. Och nu när symaskinen så lämpligt gick sönder precis innan julklapps- och julpyntstillverkningen skulle börja så fick det bli andra projekt tills jag kommit iväg med maskinen till en symaskinsreparatör. Som om inte det var nog så gick min elvisp sönder idag när det skulle vispas grädde till farsdagstårtan. Jag säger då det...

För min del kan det lika gärna bli advent nu. Anna och jag har nämligen varit i skogen och plockat dekorationsmaterial. Lingonris och vitmossa.
Kanske ska döpa tröjan till det... Lingon och Mossa... den har i alla fall nästan samma färgställning som dem än så länge. Påverkad av naturen? Ja förmodligen.

Nu önskar jag bara att det blir söndag igen. Har en maratonvecka framför mig med utvecklingssamtal i stort sett varenda kväll. Så tills vi ses igen...

Moss moss!

Petronella2 kommentarer:

  1. Väldigt häftigt mönster, och ett bra sätt att bli av med överblivet garn :) underbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det. Och visst är det så att det enkla mönstren är de bästa :) Kul att du gillar det.

      Radera