söndag 17 februari 2013

Bokmärken

Idag har Anna och jag gjort bokmärken. Ett roligt och snabbt, men ändå lite pilligt, pyssel man kan göra tillsammans. Sån tur att vi gillar böcker båda två! Eftersom vi inte bara gillar böcker och att pyssla, utan också gillar Melodifestivalen, passade vi på att se reprisen på svt play samtidigt som vi klippte och klistrade. Typ flera gånger... Och efterhand som bokmärkena/bokmonstrena blev fler och fler fick de också titta på Melodifestivalen. Det visade sig att våra bokmalar var riktiga Mellofans och sjöng i takt med "en riktig j-a schlager"...

Men de trivdes riktigt bra i våra böcker också.
Den här boken är snart slut. Jan Guillous "Dandy", andra delen i serien om det stora århundradet. Den kan jag verkligen rekommendera. Det är bra om man har läst första delen, "Brobyggarna", men det är inget måste. Guillou kan verkligen konsten att berätta en historia.
Den här läser vi i skolan. En otäckt realistisk historia om nätmobbing som vänder och helt plötsligt är mobbaren ett offer. Det kommer kännas bättre att läsa nu när man har en så trevlig bokkamrat att lägga i mellan läsningarna ^^.

Anna var riktigt nöjd med sina bokmärken och visade stolt upp dem.

Det mönstrade pappret har vi köpt hos Make and Create, där kan man också köpa ögon om man vill. När våra tog slut ritade vi eller klippte ut. Det går ju också bra.
På bloggen Craft and creativity kan man ladda hem en mall till bokmärkena.  Det var inte så dumt att ha den som utgångspunkt. När Anna hade gjort några stycken började hon att moderera med mallen. "Man behöver inte göra det så krångligt mamma".
Tack Annie och Helena för att ni delar med er av era idéer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar