lördag 18 maj 2013

Det finns kraft i det som växer

Ibland när man känner sig nedstämd och trött kan det hjälpa att få cykla till en plantskola eller handelsträdgård och beundra alla vackra växter och kanske få med sig en och annan planta hem, för att sedan sätta händerna i jorden och plantera sommarblommor i en balkonglåda.
En lisa för själen är också att få beundra en Mårbackapelargon som fått flytta ut i majsolen.
Det fina med maj är att pelargoner samsas med penséer som fortfarande är för fina för att hamna på komposten. Jag tror förresten att man aldrig kan få för många pelargoner...
Det finns en kraft i det som växer. Anna tog i höstas hem tre fruktkärnor från skolan och planterade i en kruka. Hon tror det var äppelkärnor. Krukan glömdes kvar på altanen under vintern och vi var ganska säkra på att kärnan antingen frusit sönder eller ruttnat bort. Men så någon gång efter påsk när vi städade på altanen, visade sig något grönt i krukan och glädjen var översvallande stor. Nu har det lilla fruktträdet blivit så här stort.

Jag vill i detta sammanhang citera en trädgårdsmästare som jag känner:

"Livet är starkare än döden, kärleken är starkare än hatet och det finns kraft i det som växer. Och den kan inte ens du ta kål på..." (Här är det fritt att tolka "du")

Vi har idag stöttat upp våra fina tomatplantor.
Jag hoppas verkligen att alla små blomknoppsklasar blir röda, goda körsbärstomater.
Tomatplantor behöver sol, vatten, näring och stöd för att kunna växa och ge frukt. Precis som vi människor. Man kan inte bara prestera och streta uppåt utan stöd och näring i form av uppskattning och feed back. Först då kan man blomma ut för fullt och orka bära frukt. Det borde varenda människa förstå!

Nu blir det ostbågar och Melodifestival. Näring för själen så god som någon ^^.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar