söndag 16 juni 2013

Med stickklubben på café

Worldwide knitting day in public

Idag har vi (lite försent) firat världsstickardagen i Kalmar. Stickklubben bjöd in till stickning på det anrika caféet Kullzénska i Kalmar, som i sig är en härlig upplevelse. Tiden har stannat och miljön och möblerna är från sekelskiftet. Så här står det på caféets hemsida:

"Kullzénska Caféet ligger i korsningen Kaggensgatan/Norra Långgatan mitt i centrala Kalmar. Huset från 1800-talet ägdes av det välkända syskonparet Henning och Signe Kullzén. På nedervåningen fanns hans antikvariat och hennes pappershandel och övervåningen var syskonens gemensamma bostad. 

Den vackra sekelskiftesmiljön gör cafét till ett av Sveriges unikaste. Här kan du välja att gömma dig i ett av de många små rummen där tiden stått still, eller sitta på uteserveringen och titta på Kalmars folkliv.

Kullzénska Caféets lugna 1800-talsanda erbjuder en paus i vardagen. Vi bakar i huvudsak allt själva vilket bidrar till den hemtrevliga atmosfären."

Ja, och där satt vi och stickade, fikade och pratade.
 Jag stickade på min kofta uppifrån och ner från Tant Kofta.
Elin, en av Stickpoddens podpratare, var med. Hon tyckte det var lite roligt att jag satt och stickade en svensk klassiker medan jag hade en annan svensk klassiker på mig, nämligen Offe, och förevigade det hela på hennes Instagram.

Är jag en stickkändis nu då? Nja... men trevligt hade vi ^^. Det är ett som är säkert!

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar