måndag 29 juli 2013

Köpenhamn

Familjen har varit på en liten semester i Köpenhamn några dagar. Det är alltid trevligt med lite miljöombyte och lite storstadspuls.
Först tog vi tåget från Kalmar till Köpenhamn. Inga avbrott, förseningar eller byten. Bra jobbat SJ! Självklart var stickningen med! Däremot glömde jag kameran, men nu för tiden har man ju alltid kamera med sig i sin smarta telefon.
Jag har faktiskt bara sju varv plus avmaskningsvarvet kvar på Opsa, sen är den klar! Den kommer bli sååå fin och mjuk.

Man kan inte åka till Köpenhamn utan att gå på Tivoli! Så det gjorde vi.

 Tack till den snälla amerikanskan som tog familjebilden!
 Ja, det åktes en hel del karuseller och ibland var det delade meningar om tjusningen ^^.
Tivoli är verkligen fint. En plats för alla generationer och intressen. På eftermiddagen var det balett på en av de vackra scenerna. Ni ser kanske inte dansarna så bra, men tro mig när jag säger att det var jätteduktiga ungdomar. Och scenen går ju inte av för hackor den heller...
På kvällen promenerade vi runt kring Vesterbro och Rådhusplatsen och åt god italiensk mat på en uteservering på Vesterbrogade. Medan vi beundrade Rådhuset och dess arkitektur och konstruktion var Anna mest intresserad av hur hennes klänning såg ut när hon snurrade.
Och den såg ju fin ut. Hon också. Inspirerad av dagens balettföreställning måhända?

På sommarens varmaste dag turistade vi ordentligt. Åkte sightseeing-buss och gick på Ströget. Och åt glass.
När vi satt på Ströget och nästan ätit upp vår glass kom glassförsäljerskan fram och undrade om vi funderat på att låta Anna stå som modell. Hon hade stått och tittat på henne och "beundrat hennes vackra drag". Vi blev förstås stolta båda två och sade att det hade vi inte. Anna svarade raskt:
- Nej, jag ska bli frisör eller klädritare.
När vi lämnat glasscaféet sade jag:
- De har hon nog efter mig, de fina dragen, menar jag. Varpå maken snörpte på munnen och uttryckte något som liknade en harkling. Jag undrade om han hade fått något i halsen, men det hade han inte sade han.
På Rådhustorget var det loppis. Och då snackar vi Loppis med stort L! Hjälp vad mycket fina saker det fanns! Men det var också ganska dyrt.
Jag ångrar sååå att jag inte köpte den där obrutna kartan med 12 antika(?) jättefina mässingsknappar med inslag av någon blå emalj eller sten. Där var jag dumsnål. Men det var så varmt och mina kontanter räckte inte och jag orkade inte gå till en uttagsautomat. Jag tror inte min familj hade orkat vänta mer i värmen heller.
- Knappar!? utbrast maken. För hundra kronor?
- Det kanske går att pruta, försökte jag lite inställsamt.
- Ja, då väntar jag här i skuggan.
Just då insåg jag också att skugga och något kallt inte vore så dumt, och efter den stora glassen hade knappsuget försvunnit lite grand. Lite.
När jag nämnde att vi inte hade stött på en enda garnbutik under semestern svarade både M och A i kör:
- Och vi tänker inte leta efter någon heller!
Nähäpp.

Ja, Köpenhamn i all ära, men det är rätt skönt att vara hemma på Ön igen. Det är liksom tystare här...

På tal om ön... innan vi for skissade jag på ett mönster till ett par vantar inspirerade av gamla ölandsmönster. Det ska bli kul att se om det fungerar... Annars får jag väl ta min dotter, klädritaren, till hjälp ^^.
Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar