måndag 30 juni 2014

Påse

Har en ledig dag idag. Det är skönt. Jag trivs verkligen på min praktik och tycker att alla uppgifter är roliga, men ibland behöver man pusta ut och göra något helt annat. En del gillar att rensa ogräs eller snida i trä eller skriva en bok. Jag gillar att jobba med textil. Det är inte bara så att jag gillar det, det är  en nödvändighet, ett behov jag har.
Häromdagen var jag (som vanligt) inne en sväng på Kupan och kikade lite. Då hittade jag en broderad liten duk och en - hör och häpna! - cottolinlöpare. I mina ögon var de direkt som gjorda för en ny projektpåse. Summa för båda dukarna: 20 kronor. Så idag har jag sytt ihop en projektpåse till.
På framsidan en detalj från den broderade duken och på baksidan...
... ingenting. Inga fickor eller handtag, utan en praktisk dubbel dragskoknäppning. Detta är en påse för det lilla projektet. Färdigt mått 27x27 cm. Två sidosömmar och två dragskosömmar. Och sen i med två snören. Plättlätt!
Duken förstärkte jag med flisofix (tror jag det heter, fastnar bara på ena sidan) innan jag zick-zackade fast den på löparen. Självklart fick påsen ett litet bomärke också ^^.
Allt detta tog cirka en kvart och jag tror att jag har snyggaste projektpåsen på tåget till Emmaboda ^^.

Lev väl!

Petronella
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar