lördag 15 november 2014

Fem skäl att älska november

Jag hör varje dag hur folk gnäller på november. Är det inte regnigt och grått så är det mörkt eller ruggigt och trist.
Jag har alltid gillat hösten. Trots att jag är en sådan där frusen människa som inte tinar upp förrän i mitten på juli, för att hamna i frystillstånd igen i september så gillar jag ändå hösten mer än våren. Den suger musten ur mig, jag inte med allt det där ljuset på en gång. Nä, hösten gillar jag och här är fem skäl utan inbördes ordning att älska höstmånadernas höstmånad november:
1. Vädret. 
Ju ruskigare desto bättre. Det finns ingen som säger till en att man borde gå ut. Det är helt tillåtet att sitta inne och man kan ta fram de där gosiga tjocka tröjorna som är så sköna.

2. Sticksäsong
Eftersom det är tillåtet att sitta inne så kan man ju passa på att sticka sig en ny härlig tjocktröja. (Jag stickar i och för sig året runt, men i november är det mera tillåtet liksom) Jag har precis börjat på en Owls, en grov tröja med ett ok som är fullt av ugglor. Mönstret förespråkar ett chunky garn, så jag har köpt Sandnes Alfa i den nya kulören gråbrun (som är långt utanför min vanliga färgkomfortzon, men som jag blev förälskad i i butiken). Färgen har nummer 2652 och kallas mellombrun. Bilden har jag lånat från Sandnes garns hemsida eftersom november inte har något fotoljus ens på dagtid. (Novembers enda nackdel)
3. Levande ljus
Novembers mörker bjuder in till ljuständning. Kommentarer överflödiga.
4. Födelsedag
Jag fyller år i november. Om tre dagar. Om någon hade glömt ^^.

5.Snart advent
Det är idag bara 15 dagar till första advent. Bara det gör november till en toppenmånad. Advent är bästa tiden på hela året om ni frågar mig. Förväntningarna, dofterna, ljusen, hemlighetsmakeriet, Lucia och saffransbullar och pepparkakor... Ja, ni hör ju själva.

Är du ändå inte övertygad om att november är en bra månad, tja då får ni helt enkelt bita ihop, ta på er lite mer kläder, mysa lite mer och äta en extra god köttgryta, tjuvsmaka på glöggen, titta på en gammal nobelfest i svt:s arkiv, virka en julgranskula och tänka att det är ju bara november 30 dagar om året. Åtta procent av årets dagar är en novemberdag. Det kan man stå ut med.

Att min november 2014 är och har varit extra tufft hamnar i skuggan av dessa fem goda ting. Det finns alltid ljus i mörkret. Jag har valt att följa ett särskilt. Vilket ljus är din lykta på dina fötters stig?

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar