söndag 22 februari 2015

Två sjalar

Min restgarnssjal har varit klar ett tag, men det är alltid svårt att få tillfälle till fotografering.
Den här grova sjalen är stickad utan mönster, men har man stickat några trekantssjalar så finns det ju något slags grundmönster man utgår ifrån. Jag har börjat nerifrån spetsen, ökat i sidorna på varje varv och omslag vid sidan av mittmaskan vartannat varv. Sedan är det bara att sticka på tills sjalen är så stor man vill ha den eller tills garnet tar slut. Jag har använt ullgarner som har haft en garnvikt på ungefär 100 m/50 g och stickat med stickor 5. Ljuset i vedboden är väl inte det bästa, men min lilla fotograf propsade på just den miljön, så då får man ta det så.
Det här är inte en sjal man går på fest i. Det är en varm och skön sjal man kan svepa om sig när man hämtar ved eller går ut till brevlådan eller när man känner sig lite frusen och vill värma axlarna. Formen, som en vigg, gör att den ligger perfekt över axlarna.
När sjalen var klar kände jag att det saknades något. Då virkade jag en enkel bård runt hela sjalen för att piffa till den lite. Jag är väldigt nöjd med just den detaljen. Klart man ska vara fin i vedboden ^^.

Nästa sjal som blivit klar i helgen är min Farmensjal. Den har fått det namnet för att jag stickat på den när jag tittat på programmet. Jag är ingen vän av dokusåpor, men när fina vännen Örjan berättade att han skulle vara med var jag ju tvungen att titta. Och det roar mig faktiskt. Förutom att jag roat mig med stickning så har halvtimmen med Farmen och Farmensjalen blivit den perfekta pausen i studierna.
Mönstret är som jag tidigare skrivit från en Allers, men vet inte vilket nummer, tyvärr. En riktig njutningsstickning med ett jätteroligt spetsmönster som man lärde sig utantill efter två rapporter. Både utmaning och rutinstickning på samma gång.

Garnet är shetlandsull från BC Garn. Lite strävt vid själva stickningen, men underbar kvalitet och perfekt för torra vinterhänder. Jag har stickat med stickor 4 och nästan hela härvan på 100 gram gick åt. Det var bara 8 gram, ca 35 meter, kvar när jag avmaskat den. Stor och härlig blev den.

Farmensjal och Bondekofta... det är nästan så man börjar ana ett mönster här ^^.

Kramar till er alla!

Petronella

Tack till Anna 8 år som höll i kameran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar