tisdag 28 april 2015

Hjälpbehovet är stort

Jag har pausat min Siri ett tag (är nästan framme vid ärmhålet nu) och har satt igång att sticka och virka små kläder som ska värma små nyfödda bebisar.
Runt om i världen finns det barn som föds under förhållanden som inte är de bästa. Det kan bero på krig, naturkatastrofer eller fattigdom. Nu senast är det Nepal som behöver vår hjälp.
Om barnet föds tidigt under usla förhållanden kan det vara så att mycket energi går åt att hålla sig varm istället för att växa sig stark, även om man föds i till exempel Afrika. Då behövs små kläder, och särskilt mössor, den första tiden som hjälper till med detta eftersom nyfödda inte reglerar värmen lika bra som en vuxen.
Det finns många mönster på nätet och böcker med enkla stick- och virkmönster där man kan använda restgarner och sticka små plagg för att sedan skicka med olika hjälporganisationer. Jag har virkat en väst/blus ur boken Sticka och skicka av Anna Braw som också har bloggen Ett varv till med Anna. Där kan man läsa mer om hur man kan hjälpa till.

Man virkar uppifrån och ner och så här ser det ut innan man viker västen och virkar ihop för ärmhålen.
Och så här ser det färdiga resultatet ut.
På ett par timmar blev det ett litet värmande plagg. Jag har virkat med virknål 4 och just den här är virkad i Drops Muskat. Ett garn som är mjukt, men också lätt att tvätta.

Ikväll blir det virkning framför TV:n. Var så säker. Här ska tillverkas babyplagg!

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar