lördag 11 juli 2015

Lila linneklänning

Det var ett tag sedan, men nu kommer det nog att bli lite fler inlägg en tid framöver. På måndag börjar nämligen min semester (eller mitt sommarlov eller studiefria tid eller vad man nu ska kalla den). Min praktik i Kalmar Domkyrkoförsamling tar slut imorgon efter högmässan. Det känns trist, jag har trivts så himlans bra där. Tusen tack till alla goa medarbetare som funnits till för mig och alla mina frågor! Tack för allt jag fått prova på under ert trygga beskydd!

För tolv år sedan sydde jag en medeltidsinspirerad klänning i ett ljunglila linnetyg som jag har använt två gånger. Jag tyckte det fina tyget förtjänade ett bättre öde än att hänga i garderoben, så jag satte sprättkniven i den och återanvände tyget till en klänning jag kommer att använda mer ofta.
Jag har freestylat lite med ett mönster jag hade. Att sy en klänning utan fickor är ingen bra idé, så det lade jag till. Alla klänningar borde ha fickor! Något annat borde vara förbjudet!
Originalmönstret hade empireskärning, men jag tror inte att linnetyget (som är ganska tjockt) hade gjort sig bra med den, så jag förlängde livstycket för att få midjan vid midjan. Vad jag inte tänkte på var att jag var tvungen att korta upp kjoldelen, så den är lite lång. Men det är ju lätt fixat om jag har lust ^^. Å andra sidan kan det vara bra att ha en lång klänning ibland.
Vid ärmslut och i midjan har jag kantat med ett tyg från en urvuxen Gudrun-blus för att bryta av lite. Det syns tyvärr lite dåligt på bilderna. Juliljuset är svårt att fota i. Dragkedjan i ryggen är från en uttjänt loppis-klänning. Så tre plagg blev ett nytt. Perfekt!

Mitt löfte att inte köpa några kläder under 2015 håller än. Lite tidigt att säga än kanske, men det verkar som om det blir mitt första nyårslöfte någonsin som jag håller. Att sy och köpa second-hand är dock tillåtet. Och att sy av redan använda plagg känns som en dubbelbonus. Faktum är att jag kommit ifrån behovet av att köpa kläder. Jag går inte ens in i klädbutiker längre. Så även om jag får lov att köpa nya plagg nästa år har jag förmodligen förändrat ett beteende (som i och för sig inte var så stort).

Lev väl!

Petronella1 kommentar:

  1. Vilken härlig klänning, så vacker! Jag håller med dig om fickorna, borde absolut finnas på de flesta plagg. Man kan bli galen när fickorna saknas och man behöver stoppa ner något.
    Ha det gott! Kram

    SvaraRadera