torsdag 30 juli 2015

Var sak har sin tid


I flera år har den legat färdig. Den var jätterolig att brodera och jag älskar färgerna i kurbitsmotivet. Men så var det det där med fållningen... Varför ska det vara så svårt att komma igång och fålla färdiga handarbeten?
Jag tror att det har att göra med slutresultatet. Det är inte det att jag inte gillar att sy för hand. Jag är rädd att slutresultatet inte ska bli så som jag har tänkt mig, att hörnen inte ska bli snygga eller att fållen ska vrida sig. Det som är lite svårt skjuter man gärna upp. Även i livet.

Ibland när man sätter igång med saker så känns det så rätt. Så visar det sig att det är något annat man måste prioritera en stund och man får lägga det där svåra eller roliga åt sidan. Men så rätt var det är så blir det ett nytt tillfälle och lusten smyger på igen och när man ser på allting i backspegeln så förstår man att det var just nu det var rätt tillfälle. Man kanske har fått nya kunskaper eller erfarenheter man kan använda.

Precis så är det med min kallelse. Jag har nog vetat hela livet att jag hör hemma i kyrkan som en tjänare, men det var först nu som tiden var inne att ta tag i kallelsen. Nu förstår jag varför Gud har "värmt upp mig" i 26 år och låtit mig tänka i omgångar sedan jag var i 14-årsåldern. Jag har behövt den tiden till annat. Tid att leva, tänka, lära mig saker, mogna, uppleva svåra och roliga saker och bilda familj. Förlora människor jag älskat men också lära känna nya människor som nu finns till för mig. Gud har väntat på mig och snart är det dags att börja på fållen...


Allt har sin tid,
det finns en tid för allt som sker under himlen:
en tid för födelse, en tid för död,
en tid att plantera, en tid att rycka upp,
en tid att dräpa, en tid att läka,
en tid att riva ner, en tid att bygga upp,
en tid att gråta, en tid att le,
en tid att sörja, en tid att dansa,
en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar,
en tid att ta i famn, en tid att avstå famntag,
en tid att skaffa, en tid att mista,
en tid att spara, en tid att kasta,
en tid att riva sönder, en tid att sy ihop,
en tid att tiga, en tid att tala,
en tid att älska, en tid att hata,
en tid för krig, en tid för fred.

Predikaren 3:1-8

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar