torsdag 7 januari 2016

Siri

Äntligen kom snön! Trettonhelgen har bestått av pulka- och skidåkning och ett och annat kortspel. Familjen har varit i skogen och njutit av lugn och ro och trevligt sällskap. Det har filosoferats och diskuterats och ätits god mat. Jag har också lyckats fotografera koftan Siri som varit klar sedan någon vecka tillbaka.
 Jag älskar den här koftan! Måste göra fler! Just den här är stickad i Kampes 2-trådiga i 100% ull, färg Turkos 250. Jag stickade storlek L och det gick åt nästan 4 härvor, alltså ca 380 gram (ca 1150 m). Den har tagit lite tid att sticka, men det är inte mönstret eller koftans fel utan har berott på att det har stickats och virkats annat också på de stunder som blivit över. Se min korta årskrönika.
Koftan stickas uppifrån och ner och mönstret fortsätter ner på armarna som plockas upp från oket och stickas ner mot mudden. Detta passar mig alldeles utmärkt. Då kan jag prova mig fram både vad det gäller längden på kroppen och ärmlängden. Dessutom är jag ingen vän av montering. Mönstret är gjort av Linnea Öhman och finns att köpa på Ravelry eller här.
Mönstret är genialt och inte så svårt som det ser ut, men det kräver att man är alert och följer mönsterrapporten. Efter första diagrammet har man knäckt koden och det är njutstickning hela vägen. Mudden är vriden resår och drar inte ihop sig på samma sätt som vanlig resår och koftan får lite formen av en jacka.
Garnet är också fantastiskt. Jag gillar att sticka i ull. Det blir så fin struktur på slätstickningen. Och så blir det ju varmt också. Kampes är ett svenskproducerat ullgarn som spinns och färgas i Ullervad. De använder mest ull från Nya Zeeland, mer än så står det inte på hemsidan, men jag hoppas att de köper ull av seriösa uppfödare med schyssta villkor för fåren. På kampes.se kan man läsa mer om deras tillverkning.

Jag köpte sex härvor innan jag började sticka på koftan. Nu har jag det angenäma bekymret att lista ut vad jag gör av de resterande två härvorna.

Hej och kram och god fortsättning på det nya året!

"Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus." Joh 8:12b

Petronella

P.S Vantarna på bilden är min egen design. Mer om dem finns att läsa här. D.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar