onsdag 24 februari 2016

Mera virkat och många funderingar

Efter paprikor och svampar har det blivit flera virkade nyttigheter. En purjolök...
... och en citron.
Men nu får jag nog ta en paus från grönsaksvirkandet och göra klart några liggande projekt. Det ska skrivas predikan också.

Sportlov utan snö. Ja man kan ha äventyr i skogen ändå. Vi begav oss till vårt ställe i skogen och grillade korv, badade badkar, läste skönlitteratur (!!), eldade i brasan och stickade sockar och åt god mat.
När man är 130 cm lång kan stora stenar på höga kullar vara ganska läskigt.

Och en igenfrusen tjärn kan roa väldigt länge. Hur mycket tål tre centimeter tjock is egentligen? En av många frågor vi hunnit med dessa dagar och som besvarades genom praktiska försök. Några andra vi betat av är: Vem har bajsat här och vad är det här för spår i snön? Hur många årsringar har den här stocken? Varför ligger det så mycket sten i Småland? Varför är domherrehanen röd när inte hans fru är det? Var är fåglarna på natten? Kan rådjur anfalla människor? Naturen väcker många frågor.
Några andra frågor vi har hunnit med är: Varför finns det inga tio-öringar längre? Kan IS komma hit? Hur gör man en öppen spis? Hur kan en motor koka?

Ja, barn är härliga. De ställer så bra frågor. Har man tur kan man svara. Jag tänker att i vår tids myller av åsikter och nyhetsflöden, kommentarer, jakt på likes och saker som tar vår uppmärksamhet krävs en viss ansträngning för barnen att nå fram till oss vuxna. För oss vuxna är det ibland en kamp att koppla bort de där flödena och lyssna på våra barn. Men det är en kamp väl värd att kämpa. Rätt var det är har de flyttat 3274 km bort och nås bäst via Skype.

Allt gott!

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar