torsdag 19 maj 2016

Pågående projekt

Jag tror aldrig att jag har haft så här få projekt på gång samtidigt. (Då räknar jag inte in alla broderilik jag har i en låda som sorgligt nog aldrig verkar bli färdiga) Det handlar mer om brist på tid än om brist på inspiration. Ni skulle se min detta-vill-jag-sticka-sy-och-virka-lista. Men fyra projekt har jag igång. Ganska lagom faktiskt. Det är fyra helt olika projekt.
Till vänster på bilden är det min andra fjärilssjal, virkad i tunt melerat ullgarn från Netto. Den är snart färdig och är perfekt att ha på tåg och buss eftersom man inte riskerar att sticka någon i ögonen med långa stickor.
Den gröna tröjan är i Kampes 2-trådiga och ska få ett mönstrat ok. Just nu är det lite tråkig monoton slätstickning och den är lite varm att hantera, men blir go att sätta tänderna i till hösten igen.
Den senapsgula koftan Siri i återvunnen bomull från Garnstudio är nog favoritstickningen just nu. Oket är klart om ett varv och det är således dags att plocka av för ärmar och börja sticka kroppen. Men ännu återstår några roliga mönstervarv innan slätstickningen tar vid. Den här ska få lite kortare kropp än min förra Siri så att den passar till sommarens klänningar.

Det fjärde projektet är alldeles nytt. Jag började på det igår, men har grunnat på det ett tag. Jag har länge funderat på om man skulle kunna sticka en stola (det band som prästen lägger bakom nacken) och fick det bekräftat häromdagen när jag såg en bild på en stola som en kvinna stickat till sin dotter som skulle prästvigas. Ja, ni vet hur jag funkar vid det här laget. Det var bara att böra rota i garnlagret och rita upp en enkel mönsterskiss. Och nu är jag igång... Den ska bli två meter, men jag har ju två år på mig ^^.
Jag stickar med två olika lingarn, en tråd Kalinka och en tråd vävlin (cottolin?) som jag fått av svärmor, i olika nyanser med stickor 2,5. För att få den att se lite vävd ut (det syns dåligt på bilden) så stickar jag i en teknik som kallas vävstickning och är inte alls så svårt som det låter. Man lägger tråden framför varannan maska som man lyfter och gör detta omlott på alla räta varv. Jag tänker sticka den i fyra olika färgnyanser jämnt fördelade över stolan så den passar alla söndagar utom långfredag som är svart. Tänker fodra den i något fint tyg för att få ett fint fall på den, men det är långt fram i tiden. Men visst vore det roligt att ha en alldeles egen stola som man har gjort själv! Vi får se om jag ror det projetet i hamn.

På tisdag är det deadline för terminens sista uppgift - en liten uppsats som jag skriver om kristologin i det nya handboksförslaget. Så förmodligen blir det inga inlägg här innan dess...

Ha det gott!

PetronellaInga kommentarer:

Skicka en kommentar