onsdag 5 oktober 2016

Socktober

I stickvärlden och i sociala medier kan man under oktober stöta på hashtaggen #socktober. Det finns olika grupper, politiska, religiösa och varken eller som på olika sätt använder sig av hashtaggen för att samla in pengar till välgörande ändamål eller för att uppmärksamma orättvisor osv genom att sticka sockor i oktober. Sedan finns det dem som bara använder oktober till att sticka sockor och fylla sockförråden inför jul och vinter. Jag är en av dem. Jag har inte hittat något event som passar mig, så jag pausar övriga stick- och virkprojekt och stickar sockor under meditation och bön för dem som behöver den. Jag vet ju inte alltid vilka de är, men det vet ju Gud ^^.

Så, vilka sockor är mina socktober-projekt?

1. Redan i somras började jag på dessa Drops-sockor "Silver star" i Drops Karisma. De kommer bli jättefina, men av någon anledning har stickningen stannat av. Nu är det hög tid att de blir färdiga.
2. Nästa par är Kammebornias Längtan till Gotland i Drops Fabel som jag skrivit om förut. Jag har just börjat med hälen på första sockan. Så det finns god chans att de blir klara.
3. Maken har önskat sig ett par nya raggsockor att ha i skogen till vintern, så jag tänker att de får vara med i socktober. Ett par klassiska raggsockor helt enkelt i ett lite tjockare sockgarn. Sådana mönster finns det en uppsjö av, jag har mitt i huvudet och kommer att sticka dem med en vanlig bandhäl. Ett bra basmönster som passar till hela familjen är Järbos gratismönster 90326. Då får man även mönster till tumvantar på köpet alldeles gratis. Finns på deras hemsida.

4. Om jag får tid över till ett par sockor till vill jag sticka dessa.
Coffee Cantata socks av Caoua Coffee. Är de inte fantastiska?! Helt klart ett par sockor som får stå i projektkö. Bilden är lånad från hennes sida på Ravelry. Kika in på hennes fantastiska sockor och vantar!

Ja, hinner jag ett par blir jag glad, hinner jag två blir jag ännu gladare och hinner jag fler, ja, då har jag förmodligen inte gjort det jag ska ^^.

Jag hoppas att du får en härlig oktober! Glad Socktober!

Petronella

3 kommentarer:

 1. Jag vill sticka Fergus socks av AlpakkaAnna i höst men jag vill ju också komma någonstans med mina andra projekt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det där med att vilja sticka många saker samtidigt... Fergus socks är också jättefina!

   Radera
 2. Men oh vilka fina sockor! Alla du räknar upp. Jag fylls av längtan efter sådana. Men jag har inte stickat på bortåt tjugo år och kanske aldrig stickat sockor så jag får hoppas på att få istället. Skriva det på önskelistan och hoppas tomten är snäll.

  SvaraRadera