söndag 22 januari 2017

Fodral till min surfplatta

Skapar-mojon är tillbaka äntligen! Mest kanske det handlar om att jag fick en lite lugnare vecka efter att i måndags ha avslutat två kurser. (Det veckoslutet vill jag aldrig mer uppleva!) Men det har också varit så att jag haft några idéer på lut som fått vänta och nu är det ingen hejd på skaparlusten i alla tekniker som jag behärskar. Skönt att få vara lite kreativ, men också hinna med att börja nosa i den nya kurslitteraturen. En bra vecka med andra ord.

Först ut är ett fodral till min surf-platta. Varför köpa dyra fodral när man kan sy ett eget?

Jag hittade en jättebra tutorial från Chica and Jo på Pinterest. Den är till en iPad, men det var bara att justera måtten så de passade min modell. Länk till deras DIY iPad-cover finns HÄR. Den var väldigt enkel att följa och visar precis hur du ska göra.

Jag valde ett favorittyg, ett Tilda-tyg i bomull som blivit över efter en klänning och klippte ut de bitar som behövdes. Letade upp den styvaste kartong jag hittade (det ska inte vara sådan kartong som det är "luft" i, typ wellpapp) och satte igång att klippa ut de fem delarna. Rotade fram lite bred resår ur gömmorna och satte igång. Det fick bära eller brista. Ni vet kanske vid det här laget att jag syr hellre än bra. Huvudsaken är att man har roligt.
Och roligt var det! Jag fick pausa arbetet över en natt och när jag satte igång efterföljande eftermiddag glömde jag bort tiden och familjen fick en väldigt sen middag. Men ett fodral blev det. Och fungerar gör det. Och allt material fanns hemma i form av spill och stuvar. Den som spar hon har!
I hopfällt läge. Den breda resåren håller ihop fodralet.
Utvecklad
Ja, det funkar att ställa upp också.
Och så i invecklat läge. 

Det tog kanske två timmar att göra. Lite trixigt var det att sy in de olika kartongdelarna, men med en blixtlåspressarfot gick det mycket enklare att komma intill. 

Det är inte perfekt och det är kanske lite för stort, men nu har jag ett personligt fodral som skyddar min surf-platta i väskan. Och ingen annan har ett likadant.

Pröva du också!

Nu håller jag på med ett bokskydd (heter det så?) till min Bibel så den ska klara av resorna i väskan lite bättre. Mer om det en annan gång, men jag kan avslöja att jag försöker mig på att quilta den här gången. 

Ha det gott! Och kom ihåg att det aldrig kan bli fel, bara annorlunda!

Petronella

2 kommentarer:

  1. Jättesnygg! Tack för att du la med länken till beskrivningen. Det ska jag leta fram den dag jag får lust att göra en egen

    SvaraRadera
  2. Jättesnygg, visst är det kul att göra egna väskor. Smart med kartong. Att sy är verkligen bra avkoppling när man ska vila huvudet.

    SvaraRadera