måndag 13 februari 2017

Siri #3

Äntligen är den klar! Annas Siri. Som hon har väntat på sin kofta. Igår kväll blev den klar och idag har hon haft den i skolan. Ett gott betyg.
Eftersom hon är känslig för stickiga garner är den stickad i mjukaste Viking Björk, 50% bambu 50% bomull. Hon har valt färgerna själv. Ljuslila nr 567 och mörk lila nr 569. Jag tror att det gick åt 5 nystan av den ljusa och ett halvt av den mörka.
Mönstret är gjort av Linnéa Öhman och finns att köpa HÄR (Ravelrylänk). Som jag tidigare skrivit är mönstret genialiskt och Linnéa är en fantastisk mönsterkonstruktör. Eftersom mönstret är för vuxna (S-XL) har jag fått modifiera det lite. Oket är svårt att börja mixtra med så jag testade med en annan stickfasthet och fastnade för det här garnet och stickor nr 3. Jag stickade den minsta storleken och gick ner en stickstorlek och den blev ju lagom som ni ser.
Ryggoket är så vackert!
Hon ville ha en lite längre kofta som går ner över rumpan, men det var ju lätt fixat då koftan stickas uppifrån och ner. Ärmarna skulle vara "typ, trekvart". Ja, då fick det bli så. De skulle heller inte vara för vida så jag minskade två maskor i ärmhålet och det fick godkänt.
Hon ville dessutom att kantresårerna skulle vara i en mörkare färg. Hon vet vad hon vill min dotter. Och visst blev det snyggt!
Inte så lätt att fotografera så här mitt i vintern med en dotter som är halvt på språng. Så den röriga bakgrunden och det dåliga ljuset får ni förbise.

Har ni inte prövat att sticka en Siri, så gör det! Det är riktigt rolig stickning. Vi får väl se om det blir en nummer fyra... kanske maken vill ha en... ^^.

Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar