fredag 18 augusti 2017

Hermione´s Everyday Socks

När jag fick syn på dessa sockorna tänkte jag direkt på karaktären Hermione i J K Rowlings böcker om Harry Potter. Jag gillar henne. Hon är påläst, ambitiös och kan rabbla massa saker utantill. Men framför allt är hon modig och tänker på andras bästa och vill andra väl. Erica Lueder, som konstruerat mönstret, skriver om sin inspiration på följande sätt: "Även om hon kan klä upp sig från topp till tå så får dessa sockor mig att tänka på något hon skulle använda samtidigt som hon tränar på att blanda trolldrycker eller öva på att säga trollformler i Gryffindors uppehållsrum." Mitt par är särskilt inspirerat av Hermione i Harry Potter och fången från Azkaban. Det finns en stämning och ett sätt hon hjälper till att lösa situationen i den som, enligt mig, andas blå och bruna toner.

De är stickade med stickor 2,25 i ett garn som jag köpt på en marknad. Banderollen är försvunnen och jag har glömt namn och fabrikat, men jag gissar att det är en blandning av bomull och nylon. Jag minns att det var ett sockgarn jag köpte och att ett nystan (100 gram) skulle räcka till ett par sockor. Det gjorde det. Jag fick 25 gram över.
Strukturen på sockan är en variant av mosstickning och hälen är en något modifierad Garter-Stitch Edged Eye of Partridge Heel, som hon själv uttrycker det. Det låter mycket krångligare än vad det är, det handlar om lyfta maskor enligt ett fyrvarvigt mönster som man lätt lär sig, precis som strukturmönstret på sockan.
Jag gillar att avsluta med kitchener stitch i tån och så har jag gjort även med dessa.

Mönstret finns att ladda ner gratis HÄR och jag kan starkt rekommendera mönstret som finns på svenska.
Typiskt bra vardagssockor att lösa vardaglig magi i.

Petronella


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar