tisdag 26 december 2017

Årets sista alster och inlägg

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen; sockor måste vara den mest praktiska tågstickningen. Därför har det stickats en del sockor under det senaste kvartalet.
Jättedålig bild, jag vet, men i cirkeln finns Silver star (Drops design), Raggsocka med bumeranghäl (Järbo) och ett par Längtan till Gotland (Pia Kammeborn).
Längtan till Gotland har jag stickat förut i blå nyanser. Den här gången är de stickade i mjukaste mjuka Moods of Colors Softsock i färgerna Piggelin, Allium och Olive green. Jag gjorde ränderna lite smalare och därför blev skaftet lite kortare. Precis som jag ville ha dem.

Det jag gillar mest med sockor är hur mycket man kan variera dem. Inte bara med färg, längd, åt vilket hål man stickar dem utan också hur hälen kan varieras.
Här är tre olika varianter. Från vänster: Bumeranghäl, randad hällapp och hällapp med lyfta maskor. En anna häl jag gillar som sitter bra på min fot är istickshäl.

Jag har stickat ytterligare ett par helt vanliga raggsockor till dottern också, men de har visst inte kommit med på bild.

Kanske är detta sista inlägget på Creo. Jag har mer eller mindre bestämt mig för att sluta med bloggen. Jag har skrivit om mina funderingar tidigare, men nu har jag kommit till en punkt då jag vill fokusera på andra saker. Jag kommer ALDRIG att sluta handarbeta och skapa, men jag har tappat intresset för att skriva om det. Kanske kommer jag att dyka upp med en annan blogg, kanske inte. Då med en annan inriktning.

Till dig som brukar läsa - TACK för att du läst och visat intresse för det jag gjort och skrivit.

Mitt 2018 innehåller flera spännande händelser som jag längtat så innerligt efter och ser fram emot. Men hur det kommer att bli vet ingen. Vad jag önskar av året är en mer fredligare värld där vi människor ser hur lika vi är varandra istället för att bråka om det som skiljer oss. Jag önskar också att vi alla får upp ögonen för det som är viktigt och att vi börjar se våra medmänniskors behov.

Jag önskar er alla en God fortsättning på julen och ett Gott nytt välsignat år!

Vi ses!

Petronella3 kommentarer:

 1. Allting har sin tid.
  Så sant som det är sagt. Många gånger tycker jag det finns en tröst i de orden. Men också en frihet att förändra och gå vidare.
  Personligen kommer jag att sakna dina blogginlägg. Hur ska jag nu få en glimt av hur du har det? Du kanske kan ge ut ett månadsbrev?! 😉
  Vi kanske hittar andra mötesplatser.
  Lycka till med ditt 2018.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi hittar platser att mötas på i verkligheten istället. Det ser jag fram emot. Kram!

   Radera